De Cuyperscode is een initiatief van Res nova, erfgoed in ontwikkeling. De volgende personen en instellingen hebben er aan bijgedragen:

Financiering en sponsoring in natura:

De financiering van het project is gerealiseerd dankzij:

  • De gemeente Roermond die een speciale Cuyperswebsite in het leven heeft geroepen en in het kader van het Cuypersjaar 2007 een speciale tentoonstelling over de architect organiseert in stedelijk museum 'Het huis van Cuypers'.
  • Stedelijk museum 'Het huis van Cuypers' verzorgt de feestelijke start van de Cuyperscode op 12 oktober. De tentoonstelling Architect Pierre Cuypers (1827-1921), vernieuwer vanuit het verleden is geopend op 16 september in de Munsterkerk om 15.00 uur. Bij die gelegenheid zijn de allereerste Cuypersbiografie, van de hand van Wies van Leeuwen, en de kleine monografie Schoonheid als hartstocht, van Ileen Montijn, gepresenteerd. De expositie loopt door tot en met 13 januari 2008.

 

  • Restauratieaannemer Tom Loven uit Roermond, onder meer bekend van het recente herstel van de Munsterkerk en het grafmonument van Cuypers.

  • Het Huis voor de Kunsten van de provincie Limburg dat met name de promotie van de educatieve kant van het spel op zich heeft genomen.

 

  • De provincie Limburg sponsort de Cuyperscode niet alleen via het Huis voor de Kunsten, maar beraadt zich ook op de aanvraag voor een bijdrage voor spel 2. 
  • De gemeente Bronckhorst, waarin het Cuyperscomplex van Kranenburg gelegen is: hier  wordt op dit moment in het Museum voor heiligenbeelden, gevestigd in de oudst bestaande Cuyperskerk, een tentoonstelling gehouden over 'Cuypers op de Kranenburg'.
  • VHC Rooswinkel, de internationale groothandel voor horeca en grootverbruik. Rooswinkel maakt deel uit van de 'Vereenigde Hollandsche Compagnie' voor food- en non-food leveranties aan de buitenhuismarkt en gevestigd te Roermond en Maastricht.

 

  • Factory 2.0 te Roermond neemt de hosting van de Cuyperscode met de bijbehorende websites, waaronder die van de Cuypersbiografie, en het forum voor zijn rekening
  • Architectenbureau Coppen dat de restauratie van het grafmonument van Cuypers heeft begeleid en op dit moment bezig is met de herbestemmingsplannen voor het Carmelitessenklooster aan de Venloseweg dat ontworpen is door de leerlingen van Cuypers, Johannes Kayser en Jan Aldis Jorna.

 

  • SOML: de stichting Onderwijs Midden-Limburg is het bestuursorgaan van vijf brede scholengemeenschappen voor voortgezet onderwijs in Roermond, Swalmen, Reuver, Echt, Horn en Heythuysen. De scholen hebben in totaal zo'n 9000 leerlingen. Men heeft middelen ter beschikking gesteld voor instructielessen voor de leerlingen.

Daarnaast hebben ook andere sponsoren hun medewerking toegezegd:

Behalve Factory 2.0, sponsoren nog enkele ander bedrijven de Cuyperscode in natura:

Verder hebben zich nog donateurs voor de ontwikkeling van het spel opgegeven:

Tenslotte wordt medewerking verleend door:

Hiermee is de financiering van het introductiespel rond en is al een deel binnen voor het eigenlijke (verdiepings)spel dat meer op de historische lijn van de Cuyperscode in zal gaan. Om hiervoor extra middelen te werven heeft de stichting Ad rem monumentorum zich bereid verklaard bijstand te verlenen. 

Voor meer informatie over financiĆ«le participatie in het verdiepingsspel van de Cuyperscode kunt u contact met ons opnemen. Overigens kunt u hier de propositie voor de sponsoring alvast downloaden om een beeld te krijgen van de mogelijkheden.

C

O

D

E